Arkitekt ALESSANDRO MENDINI er født i Milano i 1931. Hans egne arbeider og det som er laget ved Atelier Alchimia, har vært gjenstand for monografiske studier publisert på flere språk. Han har fokus på produkter, møbler, interiørkonsepter, malerier, installasjoner og arkitektur. Arbeidene hans er utstilt i flere museer og private samlinger.

I 1989 åpnet han Atelier Mendini sammen med sin bror Francesco Mendini, og designet Alessi-huset i Omegna, den nye Olympic Pool i Trieste, en rekke metrostasjoner i Napoli, interiøret i Napolis rådhus, Byblos Art Hotel i Verona, hovedkontoret til the New Trend Group i Vicenza i Italia, et minnesmerketårn i Hiroshima, Japan, Madsacks kontorbygg i Hannover og en rekke andre bygninger i Europa og USA.

mendinibros

Arkitekt FRANCESCO MENDINI er født i Milano i 1939. Han startet sin karriere i Nizzoli Associates, der han arbeidet med et boligkompleks i jern og stål i Italsider i Taranto; med boligstrøk, kontorer og fritidstilbud. En av Francesco Mendinis spesialiteter er industri- og ingeniørkonstruksjoner.

Han er konsulent for diverse byggforsknings-kontorer og the National Research Council (CNR) i Italia. I firmaet Atelier har han ansvaret for arkitektprosjekter og utstillinger. I de siste årene har han ledet utviklingen av butikkene til Swatch og Alessi.

mendini-sten

ATELIER MENDINI består av tjue arkitekter, grafiske designere og industridesignere. I 2003 ble Atelier Mendini tildelt Medaglia d’Oro all’Architettura Italiana-prisen på Triennale di Milano for sin design av metrostasjonene i Napoli. For Byblos Art Hotel i Verona fikk Atelier Villegiature-prisen for “Best Hotel Architecture and Interior Design in Europe 2006“. Selskapet har arbeidet for klienter i over tretti land.